BLENMARIN EARLY FIONA
"Fina"
15.8.2006-1.2.2019

 
 
Yllä kuvissa Fina 5 v.
 
:: Nimi Blenmarin Early Fiona "Fina"
:: Syntymäaika 15.08.2006-01.02.2019
:: Väri Tricolour
:: Terveys - Sydän ok 4/2017 (ikä 10 v. 7 kk)
- Silmät: Ei HC-, PRA- tai RD -muutoksia,
Distichiasis (lievä,1 ylimääräinen ripsi): todettu 8/2010
- Polvet 0/0 2/2012
- SM A (0 mm, ei syringomyeliaa) 4/2009 - TODISTUS
- Kuivasilmäisyys-, Curly Coat- & Episodic Falling -DNA-testattu: Terve
:: Tulokset VSP-pentu, 2 x V-Sert, V-Cacib, (Ee) Sert, PN2, 2 x PN4
:: Jälkeläiset - Giggling F-pentue, s. 7.12.2008, 3 u + 1 n
- Blenmarin-pentue, s. 20.4.2010, 3 u + 3 n
- Giggling O-pentue, s. 18.1. 2011, 1 u + 0 n
:: Kasvattaja Marianne Trogen, Blenmarin
:: Omistaja Giggling
:: KoiraNet Fina KoiraNetissä
:: Muuta Leikkaava purenta
 
Fina oli luonteeltaan vilkas ja iloinen, alati häntää vispaava suukkosuu, joka oli aina täynnä menoa ja meininkiä. Voidaan siis sanoa, että siellä missä tapahtui, oli varmuudella myös Fina! Kohelluksensa välissä Fina piti myös sylissä olosta ja nautti kaikesta saamastaan huomiosta. Finan lempipuuhiin kuuluivat aktiivinen lenkkeily ja leikkiminen; joskus tuntui, että Finan akut eivät lopu milloinkaan vaan energiaa riitti loputtomiin. Fina oli kova "höpöttelijä" ja reagoi usein äänellään erilaisissa tilanteissa - yleisimmin ääntely oli Finan innostuneeseen ja malttamattomaan mielentilaan liittyvää hassua kaakatusta. Fina oli koiraperheemme "jätkä", joka rakasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja ei turhista neitimäisyyksistä piitannut.

Fina oli innokas saunakoira ja parkkeerasi itsensä aina saunakiulun viekkuun lauteilla; parasta saunomisessa oli löylynheitto, kun vesi lensi kaaressa kiukaalle ja sihahti lopuksi. Löylykauhaa oli siis pidettävä tarkasti silmällä ja välillä piti myös muistuttaa kaakattamalla, että oli aika heittää lisää löylyä!

Finalla oli kolme pentuetta, yksi kasvattajalleen Marianne Trogenille ja kaksi omalle nimelleni.

Finan elämänkaari päättyi alkuvuodesta 2019 äkillisen takajalkojen heikkouden ja halvausoireiden myötä. Fina eli pitkän ja hyvän elämän rakastettuna lemmikkinämme ja kaipaamme häntä suuresti.

 
HARRASTUKSET
 

Finan harrastuksiin kuuluivat näyttelyt, joista tytöllä oli lukuisia luokkasijoituksia erinomaisen kera sekä 2 x Vara-Serti, Vara-Cacib ja yksi Serti Virosta.

Finan kanssa treenasimme aikanaan paljon tottelevaisuuskoulutusta (TOKO) ja Fina oli esimerkillinen, nopeasti oppiva harrastuskaveri. Suoritimme Seinäjoen Kennelkerhon kaikki TOKO:n alokasluokkaan valmentavat kurssit hyväksytysti, mutta koska ohjaajana olen melko "kilpailuvietitön" ;), jäi kisadebyytti tekemättä. Yhtä kaikki, nautimme Finan kanssa molemmat puuhastelusta yhdessä!

Harrastimme Finan kanssa useamman vuoden agilityä, aloitimme aikanaan Keuruulla ja jatkoimme Virroilla sekä myöhemmin muutettuamme Seinäjoelle paikallisessa agilityseurassa (LAGU). Agility oli nopealle ja vauhdista nauttivalle Finalle erinomainen laji! Ihan harmittaa, kun Finan hieno kilpailupotentiaali jäi hyödyntämättä.

Finan kesäharrastuksista rakkain oli uiminen heti Finan ensimmäisestä kesästä lähtien; järveen mentiin ajoittain näyttävällä hypyllä! Myös leikkiminen oli Finalle erittäin mieluisa harrastus ja se päihitti pallon pelaamisessa nuorison vielä vanhoilla päivilläänkin.

 
SUKUTAULU
 
* SM-luokitus = Syringomyelialuokitus
 
KUVIA
 
Naurava Fina 4 v 7 kk
 
Fina 3 v 8 kk
 
Fina 3 v
 
Fina 3 v
 
Elokuu 09
 
Maaliskuu 09
 
Syyskuu 08
 
Fina 2 vuotta
 
Fina 2 vuotta
 
Marraskuu 07
 
Syyskuu 07
 
Syyskuu 07
 
Elokuu 07
 
Heinäkuu 07
 
8 viikkoa