BLENMARIN EARLY FIONA
"Fina"

 
 
Yllä kuvissa Fina 5 v.
 
:: Nimi Blenmarin Early Fiona "Fina"
:: Syntymäaika 15.08.2006
:: Väri Tricolour
:: Terveys - Sydän ok 4/2017 (ikä 10 v. 7 kk)
- Silmät: Ei HC-, PRA- tai RD -muutoksia,
Distichiasis (lievä,1 ylimääräinen ripsi): todettu 8/2010
- Polvet 0/0 2/2012
- SM A (0 mm, ei syringomyeliaa) 4/2009 - TODISTUS
- Kuivasilmäisyys-, Curly Coat- & Episodic Falling -DNA-testattu: Terve
:: Tulokset VSP-pentu, 2 x V-Sert, V-Cacib, (Ee) Sert, PN2, 2 x PN4
:: Jälkeläiset - Giggling F-pentue, s. 7.12.2008, 3 u + 1 n
- Blenmarin-pentue, s. 20.4.2010, 3 u + 3 n
- Giggling O-pentue, s. 18.1. 2011, 1 u + 0 n
:: Kasvattaja Marianne Trogen, Blenmarin
:: Omistaja Giggling
:: KoiraNet Fina KoiraNetissä
:: Muuta Leikkaava purenta
 
Fina on luonteeltaan vilkas ja iloinen, alati häntää vispaava suukkosuu, joka on aina täynnä menoa ja meininkiä. Voidaan siis sanoa, että siellä missä tapahtuu, on varmuudella myös Fina! Kohelluksensa välissä Fina pitää myös sylissä olosta ja nauttii kaikesta saamastaan huomiosta. Finan lempipuuhiin kuuluvat aktiivinen lenkkeily ja leikkiminen; joskus tuntuu, että Finan akut eivät lopu milloinkaan vaan energiaa riittää loputtomiin. Fina on kova "höpöttelijä" ja reagoi usein äänellään erilaisissa tilanteissa - yleisimmin ääntely on Finan innostuneeseen ja malttamattomaan mielentilaan liittyvää hassua kaakatusta. Fina on koiraperheemme "jätkä", joka rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja ei turhista neitimäisyyksistä piittaa.

Fina on innokas saunakoira ja parkkeeraa itsensä aina saunakiulun viekkuun lauteilla; parasta saunomisessa on löylynheitto, kun vesi lentää kaaressa kiukaalle ja sihahtaa lopuksi. Löylykauhaa on siis pidettävä tarkasti silmällä ja välillä pitää myös muistuttaa kaakattamalla, että on aika heittää lisää löylyä!

Finalla on kolme pentuetta, yksi kasvattajalleen Marianne Trogenille ja kaksi omalle nimelleni. Nyt Fina on steriloitu ja viilettää ihanana ja aina yhtä vilkkaana "varhaiseläkeläisenä" joukossamme :)

 
HARRASTUKSET
 

Finan harrastuksiin ovat kuuluneet jo pennusta lähtien näyttelyt, joista tytöllä on lukuisia luokkasijoituksea erinomaisen kera sekä 2 x Vara-Serti, Vara-Cacib ja yksi Serti Virosta.

Finan kanssa treenasimme aikanaan paljon tottelevaisuuskoulutusta (TOKO) ja Fina oli esimerkillinen, nopeasti oppiva harrastuskaveri. Suoritimme Seinäjoen Kennelkerhon kaikki TOKO:n alokasluokkaan valmentavat kurssit hyväksytysti, mutta koska ohjaajana olen melko "kilpailuvietitön" ;), jäi kisadebyytti tekemättä. Yhtä kaikki, nautimme Finan kanssa molemmat puuhastelusta yhdessä!

Harrastimme Finan kanssa useamman vuoden agilityä, aloitimme aikanaan Keuruulla ja jatkoimme Virroilla sekä myöhemmin muutettuamme Seinäjoelle paikallisessa agilityseurassa (LAGU). Agility oli nopealle ja vauhdista nauttivalle Finalle erinomainen laji! Ihan harmittaa, kun Finan hieno kilpailupotentiaali jäi hyödyntämättä.

Finan kesäharrastuksista rakkain on ollut uiminen heti Finan ensimmäisestä kesästä lähtien; järveen mennään ajoittain näyttävällä hypyllä! Myös leikkiminen on Finalle erittäin mieluisa harrastus.

 
Näyttelyarvosteluja...
 
Tricolour. Correct outline. Nice head & expression. Very feminine. Well fringed ears with low earset. Nice front. Nice shoulder. Strong, level topline. Correct angulation behind. Moves correctly.
Celine Bottusi-Joquel, Ranska

Erinomainen koko ja tyyppi. Kaunis, ilmeikäs tricolour-pää. Kauniit silmät. Hyvin kulmautunut edestä, hieman niukasti takaa. Liikkuu ja esiintyy reippaasti. Miellyttävä luonne.
Marja Kurittu

Moitteettomat mittasuhteet. Kaunis pää ja silmät. Hyvä rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä lantio. Liikkuu suoraan. Hyvä askelpituus.
Tapio Eerola

1 year 11 months, good type, well balanced, good head, correct bite, correct body structure, good angulation, coat and pigmentation are correct, typical movement.
Petru Muntean, Romania

A lovely bitch, nice temperament, beautiful head, dark eyes with soft expression, good earset, neck & angulations in front and behind, moves well, shows a lovely temperament.
Will de Vries-Hoogland, Alankomaat

Kaunislinjainen, ryhdikäs, tasapainoisesti rakentunut juniori. Hyvät korvat, silmät ja kuono-osa. Ikäisekseen riittävä runko. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä häntä. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Vielä melko mitättömässä turkissa.
Markku Kipinä

Utmärkt typ, välformat huvud, fint uttrycte, mycked god hals, fin överlinje. Välkroppad och vinklad. God pälskvalitet. Goda rörelser, som kunde vara ngt friare.
Svein Helgesen, Norja
 
SUKUTAULU
 
* SM-luokitus = Syringomyelialuokitus
 
KUVIA
 
Naurava Fina 4 v 7 kk
 
Fina 3 v 8 kk
 
Fina 3 v
 
Fina 3 v
 
Elokuu 09
 
Maaliskuu 09
 
Syyskuu 08
 
Fina 2 vuotta
 
Fina 2 vuotta
 
Marraskuu 07
 
Syyskuu 07
 
Syyskuu 07
 
Elokuu 07
 
Heinäkuu 07
 
8 viikkoa