GIGGLING WILD AND SPICY
"Roosa"

 
Yllä kuvissa Roosa 3,5 vuotta (kuvat: Hanna Sorri-Kosola)
 
:: Nimi Giggling Wild And Spicy "Roosa"
:: Syntymäaika 06.12.2006
:: Väri Blenheim
:: Terveys - Sydän: Sivuääni kuuluu (4/6) 8/2017 (ikä 10v. 8kk)
- Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia 4/11
- Polvet 0/0 4/2012
- SM D (oireeton)
- Dry Eye / Curly Coat ja Episodic Falling Syndrome -DNA-testattu: Terve
:: Tulokset - ERI-tuloksia & luokkavoittoja, SA
- Luonnetestattu (LTE) pistein 113 (6/2011)
:: Jälkeläiset - Giggling L-pentue, s. 26.11.2009, 1 u + 1 n
- Giggling C-pentue, s. 20.6.2012, 3 u + 1 n
- Giggling G-pentue, s. 3.10.2013, 0 u + 2 n
:: Kasvattaja Saija Lepistö
:: Omistaja Hanna Sorri-Kosola, Terälahti
:: KoiraNet Roosa KoiraNetissä
:: Muuta Leikkaava purenta
 

Roosa muutti sijoitukseen ensimmäisestä Giggling-pentueesta Hanna Sorri-Kosolan perheeseen Terälahteen. Roosa synnytti 26.11.2009 sijoituspentueensa (1 u + 1 n) kennelnimelleni ja siirtyi sen jälkeen Hannan omistukseen. Tästä sijoituspentueestani lähti edelleen sijoituskotiin vauhdikas agility-sankaritar "Helmi", G. Love Comes First. Päätimme Hannan kanssa oikeastaan jo 1. pentueen syntymän jälkeen, että kaksikko ei tulisi jäämään Roosan ensimmäiseksi ja viimeiseksi pentueeksi, jos "mammalla" vain riittää terveyttä ja Roosan jälkeläiskaarti saikin jatkoa Roosan synnyttäessä toisen pentueensa 20.6.2012 (Giggling C-pentue, 3 u + 1 n). Sain valita Roosan sulhasen, mutta käytännön työn hoiti Hannan perhe pentusten kasvaessa Hannan hoivissa. Hanna jätti itselleen pentueen ainoan tytön, G. Curious Coriander "Hildan". Hilda on hauska vauhti-hirmu ja Roosa-äidin silmäterä. Roosan ollessa 6-vuotias sain vielä ajatuksen, että haluaisin astuttaa Roosan saksantuontiuroksellamme FI & EE MVA Benvenuto vom Welfenhof'lla. Kiitos Hannan, tästä unelmasta tuli totta ja Roosa synnytti kolmannen ja viimeisen pentueensa kenneliini - kaksi kaunista tyttöä (Giggling G-pentue, s. 3.10.2013), joista toinen ('Wilma') jäi sijoitustytöksi ja toinen lähti Roosan emän Lunan kasvattajalle Marianne Trogenille (kennel Blenmarin).

Roosa muistuttaa luonteeltaan paljon edesmennyttä emäänsä "Lunaa" ja on siis pääasiassa hillityn rauhallinen ja elegantti lady. Roosa on oikea kainaloinen - todella ihana ja sydämellinen pieni sylikoira. Roosasta löytyy tarvittaessa potkua myös raisuihin vetoleikkeihin ja viilettääpä tyttö myös agilityssa!

Roosan vanhemmat ja isänäiti on magneettikuvattu syringomyelian varalta ja kaikilla on A-luokitus. Roosan Australiassa asuvan isän Multi MVA Elvenhome Finlandian terveystarkastustulokset eivät enää kirjaudu Kennelliiton jalostustietojärjestelmään, joten kerrottakoon, että "Laurie" on tutkittu edelliskerran sydämen osalta yli 10 vuoden ikäisenä ja herrasmies on edelleen terve!

 
HARRASTUKSET
 

Roosan harrastuksiin kuuluu näyttelyiden ohella agility, jossa Roosa on startannut kilpailumielessäkin jo hieman "varttuneemmalla ikää". Lisäksi Roosa on harrastanut sijoitusomistajansa Hannan kanssa perustottelevaisuuskoulutusta eri kursseilla.

 
Näyttelyarvosteluja...
 
Balanced bitch. Feminine head. Correct earset. Good pigmentation in the eyes, missing little on nose. Balanced neck. Almost level topline. Correct chest.
Good coat & texture. Correct movement.
Yolanda Nagler, Israel

Hyvän tyyppinen ja -kokoinen tyylikäs narttu. Kaunisilmeinen pää, hyvä purenta. Hyvä runko, kokoonsa nähden hyvä luusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvälaatuinen karva, kauniit värimerkit päässä ja rungossa. Esiintyy hyvin.

Marja Kosonen

Erittäin hyvän tyyppinen, hyvin feminiininen narttu, miellyttävä pää, silmät ja kirsu voisivat olla vielä aavistuksen tummemmat, hyvä kaula ja rintakehä, riittävä luusto, hyvin kulmautunut, liikkuu hyvin ja tehokkaasti, erinomainen luonne, viehättävä narttumainen kokonaisuus, hyvä karva, hapsut ja väri.
Eeva Rautala

Correct head with good proportions, well set ears, good topline, may have a little bit more chest and forechest, correct front & rear legs, well-set tail, free movement.
Roberto Schill, Romania

20 months old. Smaller female of good type. Nice type of head. Correct bite. Lovely proportions. Good front, neck & topline. Good hindquarters. Active movement.
Stefan Sinko, Slovenia

Erinomainen koko ja raajaluusto. Kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula. Etuosaltaan vielä hieman kapea. Kaunis ylälinja. Hieman niukka kinnerkulma. Hyvä turkki. Hieman luisu lantio. Liikkuu hyvin sivulta, hieman kapeasti takaa.
Unto Timonen
 
SUKUTAULU
 
* SM-luokitus = Syringomyelialuokitus
 
KUVIA
 
3 vuotta
3 vuotta
3 vuotta
7 kuukautta
7 viikkoa