ESITTELY
 
TERVETULOA tutustumaan kotikennelini toimintaan!
 

YHTEYSTIEDOT:
Saija Niemi (os. Lepistö)
Sortavalankatu 1
60200 SEINÄJOKI
p.040-5966 294
gigglingcavaliers(a)gmail.com
(korvaa (a) @-merkillä)

 
Giggling-cavalierit asustavat Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella. Perheeseeni kuuluvat aviomieheni ja vuonna-11 syntynyt tyttäremme. Suoritin Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin hyväksytysti keväällä 2006; kennelnimen Giggling sain heinäkuussa -06. Ensimmäinen Giggling-pentue syntyi itsenäisyyspäivänä 2006 jo sateenkaarelle siirtyneelle nartulleni EE & LV VET MVA Blenmarin Pretty Baby.

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:
:: Suomen Kennelliitto ry.
:: Suomen Cavalier kingcharlesinspanieliyhdistys ry.
:: Suomen koirankasvattajat r.y. (SuKoKa r.y.)
:: Springerspanielit ry.

Leipätyöni teen koiran ja kissan täysravintoja ja tarvikkeita maahantuovalle yritykselle. Työyhteisömme on 'sattuneesta syystä' varsin koiramyönteinen, joten henkilökunnan koirat ovat aina tervetulleita mukaan toimistolle. Työvuoteen ei mahdu montaakaan päivää, kun joku/jotkut koiristamme ei olisi mukanani.
 

Giggling J-pentuja
 
KUN ANNOIN PIKKUSORMEN, SE VEI KOKO KÄDEN....

Olen ollut lapsesta saakka tekemisissä koirien kanssa, lapsuudenkotiini saapui ensimmäinen englanninspringerspanieli ollessani 3-vuotias. Isäni otti toisen englanninspringerspanielimme Wickyn ollessani n. 13-vuotias. Wickyn kanssa aloitin aktiivisen koiraharrastukseni ja sillä tiellä ollaan edelleen!

Ensimmäiseksi omaksi koirakseni valitsin niin ikään englanninspringerin - Foogel State of Art "Clara" (s. 11.11.2000 - 16.8.2011) muutti luokseni sijoitukseen Foogel-kennelistä vuonna -01. Claran kanssa harrastin näyttelyitä, tottelevaisuuskoulutusta, agilityä, jäljestystä ja käytännön metsästystä. Uskollisempaa, kultaisempaa ja kiltimpää koiraa kuin Clara saa hakea, vietimme yhdessä yli 10 kokemusrikasta vuotta. Rakas Clara siirtyi sateenkaarisillalle loppukesästä 2011 jättäen suuren aukon sydämeeni...

Vuonna-02 aloin etsiä Claralle seuraksi ja itselleni harrastuskaveriksi pientä, terverakenteista koiraa, joka pysyisi lenkillä vauhdissamme ja olisi luonteeltaan reipas, aktiivinen ja iloinen. Pian löysinkin itseni soittamasta Cavalieryhdistyksen pentuvälitykseen ja ensimmäinen cavalierini, nyt jo koirien taivaaseen lähtenyt Blenmarin Pretty Baby "Luna" muutti luokseni sijoitukseen Blenmarin-kennelistä vuonna -02 ...ja kun annoin pikkusormen, se vei koko käden - Lunan ehdottoman peloton, avoin ja yhteistyöhaluinen cavalierin luonne sekä hurmaavan elegantti ulkonäkö veivät minut mennessään! Lunan kanssa harrastin aktiivisesti näyttelyitä, agilitya ja tottelevaisuuskoulutusta - Luna synnytti myös neljä pentuetta, joista yhden sijoituspentueena kasvattajalleen ja kolme omalle nimelleni.

Kasvatusharrastukseni menee eteenpäin pitkälti sijoitus- ja yhteistyökotien ansiosta. Olen ollut onnekas löytäessäni ympärilleni joukon ihania, yhteistyöhaluisia ihmisiä, jotka huolehtivat tunnontarkasti sijoituskoiristani ja ovat kaiken luottamukseni arvoisia, erittäin joustavia ja yhteistyökykyisiä. Tästä joukosta on vuosien mittaan löytynyt hyviä ystäviä, joiden kanssa on ilo harrastaa yhdessä! Sijoituskotien ansiosta pystyn kasvatusharrastuksestani huolimatta pitämään kotona rajallisen määrän koiria ja turvaamaan siten jokaiselle koiralleni - niin kotona kuin muualla perheissä - runsaasti yksilöllistä huomiota, aikaa, syliä ja erinomaisen hoidon.

Kasvatusharrastuksessani pyrin seuraamaan rodun tilannetta, kasvattajia ja koiria maailmanlaajuisesti. Vuosien varrella olen tuonut yksin ja yhteistyössä toisen kasvattajan kanssa koiria Norjasta (kennel Magic Charm's), Saksasta (kennelit vom Welfenhof & Royal Romance), Virosta (kennel Helandros) ja Ruotsista (kennel Working Beauty's & Jämtkullens).

Vuonna 2016 perheeseemme saapui taas viiden vuoden tauon jälkeen englanninspringerspanieli. Martha (Adamant's Jubilee Jewellery Is Forever) on oikea vauhtihirmu, joka ilahduttaa positiivisella ja huolettomalla asenteellaan. Martha synnytti loppuvuodesta 2018 ihanan pentueen yhteistyössä kasvattajansa Tarja Hovilan kanssa, josta meille jäi äitinsä silmäteräksi Kerttu, Adamant's Make Mama Proud at Giggling.
 
Kaneli (Giggling Arendelle) ja Martha (Adamant's Jubilee Jewellery Is Forever)
 
PERIAATTEET

Koiramme ovat rakastettuja perheenjäseniä ja asuvat kanssamme normaalissa kotiympäristössä, nukkuvat sohvalla ja nauttivat päivittäin ulkoilusta, leikeistä, hoivasta ja huolenpidosta. Pidän kotona olevan koiramäärän rajallisena, jotta jokainen koiramme saisi riittävästi huomiota ja aktiviteettia. Pidän myös tärkeänä, että koiramme saavat "olla koiria" - ne voivat rymytä metsissä, kahlata kuraojissa ja piehtaroida rantahiekassa. Meillä on iso aidattu piha, jossa koirat saavat ulkoilla ja leikkiä vapaasti.

Jalostuskoirani ovat aina terveystutkittuja sydämen, polvien ja silmien osalta sekä DNA-testattuja cavaliereilla esiintyvien, resessiivisesti periytyvien tautigeenien (Curly Coat / Dry Eye Syndrome & Episodic Falling Syndrome) varalta. Osa on myös MRI-kuvattuja syringomyelian varalta. Jalostukseen käyttämilläni koirilla on aina myös vähintään riittävät tulokset näyttelyistä jalostusta ajatellen. Jalostusyhdistelmäni ovat huolella suunniteltuja - periaatteena on, että teoriassa olisin itse valmis pitämään pennun tehdystä yhdistelmästä. Pidän myös erittäin tärkeänä, että pentueiden vanhemmat ovat luonteeltaan rodunomaisia, sillä luonne, jos jokin, tekee cavalierista cavalierin. Itse ihastuin aikanaan juurikin cavalierin ihanaan, vertaansa vailla olevaan luonteeseen ja sitä haluan vaalia myös omassa kasvatustyössäni.

Haluan nyt ja tulevaisuudessa tarjota ja turvata omille koirilleni ja kasvateilleni kodinomaisen elinympäristön ja riittävästi yksilöllistä aikaa ja huomiota, minkä vuoksi sijoitan lupaavimpia narttu- ja urospentuja yhteistyökykyisiin, aktiivisiin koteihin. Itselläni on runsaasti positiivisia kokemuksia niin sijoituskoiran omistamisesta kuin koiran sijoitukseen antamisesta. Sijoituskoiran ottaminen on erinomainen keino päästä "sisään" rotuun ja koiraharrastukseen ja oiva tilaisuus saada se pentueen lupaavin narttu/uros.
 
Kaneli (Giggling Arendelle) sammuttamassa janoaan metsälenkin varrella.
 
Sohvajengi
 
Pihaleikeissä
 
GIGGLING-PENTUJEN LÄHTÖKOHDAT

Pennut ovat elämämme keskipiste syntymästä luovutusikään saakka. Ensimmäiset kolme viikkoa pennut viettävät makuuhuoneessamme, jossa emolla on täysi rauha keskittyä pentujensa hoitoon. Jaloilleen noustuaan pennut saavat temmeltää vapaana kodissamme ja totutamme ne mm. ulkoiluun ja autoiluun. Pennut liittyvät luontevasti osaksi "koiralaumaamme" heti emon niin salliessa ja oppivat näin kommunikoimaan muiden koirien kanssa. Pyrimme sosiaalistamaan ja käsittelemään pentujamme mahdollisimman paljon ja antamaan niille siten parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä tasapainoisiksi, iloisen ja avoimen luonteen omaaviksi seuralaisiksi. Kiitos tyttäremme Olivian, pennut ovat tottuneet myös lapsiin ja ennen kaikkea lapsiperheen vilkkaaseen arkeen ja äänimaailmaan.

Ennen uusiin koteihin lähtöä eläinlääkäri tarkastaa pennut, ne tunnistusmerkitään mikrosirulla ja rekisteröidään Suomen Kennelliittoon. Jokaisesta pennusta täytetään Kennelliiton sopimus koiran kaupasta / sopimus koiran sijoituksesta. Pennun mukaan saa pentupaketin, runsaan pentukansio-tietopaketin, sekä kasvattajan tuen koiran koko elämän ajaksi.
 

Giggling Max Power
 
Romy (Bernheart's Diamond Kiss)
 
KASVATTAJAN TOIVEET

Rodunomaisten terveystarkastusten teettäminen kaikille cavaliereille (koti-/seurakoirille siinä missä jalostuskoirillekin) olisi ensiarvoisen tärkeää. Terveystutkimuksista saatava tieto ei hyödytä vain minua, koiran kasvattajaa, vaan antaa tärkeää tietoa koko rodun hyväksi sekä materiaalia tutkimukseen ja jalostustyön suunnitteluun. Koiranäyttelyistä saatava palaute kasvateistani olisi minulle mieluisaa. Lupaavalta vaikuttaville pennuille yritän löytää näyttelyistä kiinnostuneen kodin; kaikkein tärkeintä on kuitenkin löytää pennuille rakastavat, hyvät ja pysyvät kodit.
 

Giggling My Precious "Lily" & Magic Charm's Hotpepper "Pippuri"
 
Toivon, että viihdyt kotisivuillamme - olet myös erittäin lämpimästi tervetullut tutustumaan koiriini!

Saija Niemi