PENNUT
 
 
 

Pääpaino kasvatuksessani on luonteella ja terveydellä unohtamatta kuitenkaan cavalierille tyypillistä, viehättävää ulkonäköä.

Kaikki jalostuskoiramme ovat aina tutkittuja ja terveitä vähintään sydämen, polvien ja silmien osalta sekä geenitestattuja cavaliereilla esiintyvien, peittyvästi periytyvien Curly Coat / Dry Eye & Episodic Falling -syndroomien varalta. Pyrin ottamaan jalostusvalinnoissani huomioon myös syringomyelia-asiat ja suosimaan mahdollisuuksien mukaan MRI-kuvattuja koiria ja suositeltuja yhdistelmiä tämän sairauden osalta. Jalostukseen käytetyillä koirilla on iloinen, avoin ja rohkea cavalierin luonne sekä vähintään riittävät tulokset näyttelyistä jalostusta ajatellen.

 
 
 
Giggling-pennut ovat rakkaudella kasvatettuja - ne ovat elämämme keskipiste syntymästä luovutusikään saakka. Ensimmäiset kolme-neljä viikkoa pennut viettävät rauhassa pentulaatikon suojissa emonsa kanssa. Pentulaatikko on sijoitettu makuuhuoneeseemme, jolloin pentujen 'valvonta' sujuu myös yöaikaan. Jaloilleen noustuaan pennut saavat temmeltää vapaana kodissamme ja totutamme ne mm. ulkoiluun ja autoiluun. Pennut liittyvät luontevasti osaksi koiralaumaamme heti emon niin salliessa ja oppivat kommunikoimaan muiden koirien kanssa. Kiitos suloisen ja innokkaan "kenneltyttömme" Olivian, pienet karvakuonot tottuvat myös lapsiin ja lapsiperheen kodin ääniin. Pyrimme sosiaalistamaan ja käsittelemään pentujamme mahdollisimman paljon ja antamaan niille siten parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä tasapainoisiksi, iloisen ja reippaan luonteen omaaviksi seuralaisiksi.
 
Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä eläinlääkärin tarkastamina, kolmeen kertaan matolääkittyinä, mikrosirutettuina ja rekisteröityinä. Jokaisesta pennusta täytetään Kennelliiton "Sopimus koiran kaupasta" -kaavake ja sijoituskoirasta vastaavasti "Sopimus koiran sijoituksesta" -kaavake. Pennun mukaan saa pentupaketin, joka sisältää täysravintoa ja joitakin koiran perustarvikkeita, rekisterikirjan, eläinlääkärintodistuksen sekä Suomen Cavalieryhdistyksen pentuoppaan ja muut kirjalliset hoito-ohjeet (pentukansio), jotka saa mukaan jo ensimmäisellä kerralla pentuja katsomaan tultaessa. Liitän pennunostajan vuodeksi Suomen Cavalier kingcharlesinspanieliyhdistyksen jäseneksi. Lisäksi "pakettiin" kuuluu kasvattajan tuki ja turva 24 h vuorokaudessa. Olen erittäin mielelläni mukana kasvattieni elämässä ja kuulumiset sekä valokuvat otetaan aina kiitollisuudella vastaan.
 
Molemminpuolinen luovutuspäätös pennusta tehdään aina kasvotusten, ei pelkän puhelinkeskustelun tai sähköpostin välityksellä. Alustavan varauksen voi toki tehdä ja kiinnostuksensa ilmaista jo aiemmin. Pidätän itseälläni oikeuden valita kullekin pennulle sopivan kodin varausjärjestyksestä riippumatta. Arkisin minut tavoittaa pentuihin liittyvissä asioissa parhaiten klo 16 jälkeen. Mikäli tiedustelet pennuista sähköpostitse, kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi ja mahdollisesta perheestäsi ja mikä tekee sinusta sopivan omistajan cavalierille. Kerro myös millaista pentua haluaisit ja miksi ja mitä harrastuksia olet suunnitellut aloittaa tulevan koirasi kanssa vai etsitkö seuralaista / kotikoiraa.