PENNUT & KASVATIT
 
  :: Pennut NYT
:: Suunnitteilla
:: Aiemmat pentueet
:: Kasvattejamme
 
HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ PENNUN HANKINTAA SUUNNITTELEVALLE:

- Suomen Cavalier kingcharlesinspanieliyhdistys ry.
- Suomen Kennelliitto ry
- Cavalier-yhdistyksen pentuopas

 
 

GIGGLING-PENNUT

Pääpaino kasvatuksessani on luonteella ja terveydellä unohtamatta kuitenkaan cavalierille tyypillistä viehättävää ulkonäköä.

Kaikki jalostuskoiramme ovat aina tutkittuja ja terveitä vähintään sydämen, polvien ja silmien osalta sekä geenitestattuja cavaliereilla esiintyvien, peittyvästi periytyvien Curly Coat / Dry Eye & Episodic Falling -syndroomien varalta. Pyrin ottamaan jalostusvalinnoissani huomioon myös syringomyelia-asiat ja suosimaan mahdollisuuksien mukaan MRI-kuvattuja koiria ja suositeltuja yhdistelmiä tämän sairauden osalta. Jalostukseen käytetyillä koirilla on iloinen, avoin ja rohkea cavalierin luonne sekä
vähintään riittävät tulokset näyttelyistä jalostusta ajatellen.

 
Fina ja F-pentue pentulaatikossa. Poikapentu tutustelee Hipsun kanssa.
 
Giggling-pennut ovat rakkaudella kasvatettuja - ne ovat elämämme keskipiste syntymästä luovutusikään saakka. Ensimmäiset kolme-neljä viikkoa pennut viettävät rauhassa pentulaatikon suojissa emonsa kanssa. Pentulaatikko on sijoitettu makuuhuoneeseemme, jolloin pentujen 'valvonta' sujuu myös yöaikaan. Jaloilleen noustuaan pennut saavat temmeltää vapaana kodissamme ja totutamme ne mm. ulkoiluun ja autoiluun. Pennut liittyvät luontevasti osaksi "koiralaumaamme" heti emon niin salliessa ja oppivat näin kommunikoimaan muiden koirien kanssa. Kiitos suloisen ja innokkaan "kenneltyttömme" Olivian, pienet karvakuonot tottuvat myös lapsiin ja lapsiperheen kodin ääniin. Pyrimme sosiaalistamaan ja käsittelemään pentujamme mahdollisimman paljon ja antamaan niille siten parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä tasapainoisiksi, iloisen ja avoimen luonteen omaaviksi seuralaisiksi.
 
G. My Precious & G. Mr Big tutustumassa metsään.
 
Pennut luovutetaan alkaen kahdeksan viikon ikäisinä eläinlääkärin tarkastamina, kolmeen kertaan matolääkittyinä ja mikrosirutettuina. Jokaisesta pennusta täytetään Kennelliiton "Sopimus koiran kaupasta" -kaavake ja sijoituskoirasta vastaavasti "Sopimus koiran sijoituksesta" -kaavake. Pennun mukaan saa pentupaketin, joka sisältää täysravintoa ja joitakin koiran perustarvikkeita, rekisterikirjan, eläinlääkärintodistuksen sekä Suomen Cavalieryhdistyksen pentuoppaan ja muut kirjalliset hoito-ohjeet (pentukansio), jotka saa mukaan jo ensimmäisellä kerralla pentuja katsomaan tultaessa. Liitän pennunostajan vuodeksi Suomen Cavalier kingcharlesinspanieliyhdistyksen jäseneksi.

Lisäksi "pakettiin" kuuluu kasvattajan tuki ja turva 24 h vuorokaudessa. Olen erittäin mielelläni mukana kasvattieni elämässä ja kuulumiset sekä valokuvat otetaan aina kiitollisuudella vastaan.

Pennun voi varata, kun ne ovat noin kolmen-neljän viikon ikäisiä. Alustavan varauksen voin ottaa jo aiemminkin, mutta molemminpuolinen luovutuspäätös tehdään kasvotusten, eli ei pelkän puhelinkeskustelun tai sähköpostin välityksellä. Arkisin minut tavoittaa pentuihin liittyvissä asioissa parhaiten klo 16 jälkeen. Mikäli tiedustelet pennuista sähköpostitse, kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi ja mahdollisesta perheestäsi; millaista pentua haluaisit ja miksi ja mitä harrastuksia olet suunnitellut aloittaa tulevan koirasi kanssa vai etsitkö seuralaista / kotikoiraa.

 
'Stella' saa Olivialta suukkoja :). Pentulaatikon rauhassa emon hoivissa.
 
Ulkona on hauska kirmata. Pennut lähdössä autoilemaan.
 
G. Love Comes First ja talven ihmeet...